perjantai 28. huhtikuuta 2017

Esittely: Kaija Pihlajamäki

Elämä on elettyjen hetkien summa, erilaisten sattumusten ja valintojen kooste ja niin on tieni kirjansitojayrittäjäksikin.


Valmistuin aikoinaan kasvatustieteen maisteriksi ja toimin biologiaan erikoistuneena luokanopettajana pari vuosikymmentä. Työn ohessa kartutin luontoalan opintojani niin, että lopulta päädyin opettajaksi luonnonvara-alan oppilaitokseen. Kun myös kädentaidot ja perinteiset tekniikat ovat kiehtoneet, kouluttauduimme mieheni kanssa huonekalurestaurointialan artesaaneiksi. Nämä kaikki seikat yhdessä johtivat siihen, että tunsin todellista tarvetta oppia sitomaan ja korjaamaan myös kirjoja. Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta löytyi riittävästi ymmärrystä ottaa minut yrittäjän oppisopimuksella kisällin oppiin. Sille tielle jäin. Nyt on menossa kirjansitojamestarin erikoisammattitutkinto ja tiedon sekä taidon kartuttamisen nälkä on sammumaton.

Yrityksemme Pekka ja Kaija ay on ollut toiminnassa jo toistakymmentä vuotta. Sen päätoimiala on nyt vaihtunut kirjansidonnaksi. Kirjansidonnan työtilat sijaitsevat Leineperin ruukilla Ulvilassa. Kotona Nakkilassa meillä on pieni puuverstas, jossa valmistuu tuotteita puusta ja tuohesta tarpeen mukaan. 



Kirjansidontatöiden suhteen olen kaikkiruokainen. Erityisesti pidän korjaustyöstä, sen haasteellisuudesta sekä mahdollisuudesta säilyttää jotakin vanhaa, tärkeätä ja perinteistä. Yhtälailla sidon kansiin lehtiä, adresseja, kortteja tai mitä tahansa asiakas sitten haluaakin. Myyntituotteissa käytän mielelläni luonnomateriaaleja kuten puuta, tuohta tai käävästä valmistamaani paperia. Myös erilaisten koteloiden teko on minulle mieluista. 

Toivotan kaikki tervetulleiksi Leineperin ruukille  www.leineperinruukki.fi , www.facebook.com/Leineperinruukki/  tutustumaan työhöni tarkemmin. Kesän ajan työhuoneeni Kirjansitojan Puoti  www.facebook.com/kirjansitojanpuoti/ sijaitsee entisessä sepän asunnossa Ruukinkadulla. Talvella työskentelen info-rakennuksen Juustokellarissa. Tietoa yrityksemme toiminnasta löytyy nettisivuiltamme www.pekkajakaija.eu ja facebookista www.facebook.com/pekkajakaijaay/ .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti