tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kurssin ohjaajan esittely

Tarja Rajakangas, taidekirjansitoja ja kirjansidonnan ohjaaja.


Tutustuin ja rakastuin kirjansidontaan opiskellessani 90-luvulla Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiassa, josta valmistuin erityistekniikoiden amk-artenomiksi. Alan työkokemusta kävin hakemassa Lontoosta, missä työskentelin pari vuotta kirjataiteilijan assistenttina.

Palasin Suomeen ja Vammalaan, koska halusin oppia lisää, tai siis ihan kaiken, kirjansidonnasta. Suoritin 2000-luvun alkupuolella kirjansitoja-artesaanin, -kisällin ja -mestarin tutkinnot. Mutta, oikeasti opiskelu jatkuu ikuisesti tämän kiehtovan ja monivihahteisen alan parissa.

Toimin kirjansidonnan tuntiopettajana Saskyn aikuiskoulutukseen kuuluvassa kirjansidonnan ammattitutkintokoulutuksessa, nyt laskujeni mukaan viidennen ryhmän kanssa. Lähiopetuksen ja itsenäisen opiskelun ohjauksen lisäksi suunnittelen koulutuksen sisältöä päävastuullisen kouluttajan Harri Aaltosen kanssa.

Ohjaan paljon kansalaisopistojen kirjansidontakursseja. Eniten kursseja on Sastamalan opistossa, mutta käyn säännöllisesti vierailemassa muutamassa muussakin paikassa. Kirjansidonta on nykyisin suosittu harrastus, joka pitää sisällään monenlaisia historiallisia ja luovia kirjansidosmalleja. Kursseihini voi tutustua mm. avoimessa facebook-ryhmässä KirjaTarjan kirjansidontakurssit.

Ohjaustyön ohessa koetan pitää yllä yritystoimintaa toiminimellä Kirjatar. Yritykseni tekee myyntiin lähinnä kirjakoruja. Koetan ehtiä tehdä tilaustöitä, mutta pakko on myöntää, ettei aika meinaa millään riittää kaikkeen kivaan. Yritykseni toimintaan ja kirjakorujen tarinaan voi tutustua nettisivullani www.kirjatar.fi tai facebookissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti